A la meitat del camí, amb pas ferm

(Article d'opinió publicat al Butlletí informatiu municipal núm. 5 (juliol 2017)

Aquest mes de juny hem passat la meitat de la legislatura: hem superat els primers dos anys d’un nou Govern de Junts-ERC en solitari, i encarem una recta final en la qual hem de fer realitat tot allò pel què hem treballat de valent. Des de l’equip fem una valoració generalment positiva, sobretot si tenim en compte les prioritats específiques que ens vam marcar per cada un dels pobles i que van rebre un suport ciutadà majoritari.

Un equip de només 5 persones és just per abordar la molta feina que hi ha a l’ajuntament (sobretot tenint en compte que veníem d’un govern de 9 membres), però el compromís i dedicació d’alcalde i regidors estan fent possible, des del nostre punt de vista, la molta feina i atenció a la ciutadania que es fa. El contingut dels diversos butlletins informatius que s’han editat són un bon exemple de l’obra de govern.

Aquest és l’estat d’algunes de les principals prioritats marcades: a Canet hem organitzat i millorat la neteja de carrers i espais públics, i hem fet un pla de manteniment que implica a tot el municipi; s’han realitzat millores a la zona esportiva i hi ha el projecte de rehabilitació de la piscina aprovat amb un inici d’obres imminent; també s’està a punt d’aprovar el projecte i iniciar les obres de tancament de la coberta i conversió en sala polivalent municipal. A Fals, ja hi ha consolidada l’actuació de pavimentació del camí d’accés al nucli i s’han realitzat diverses actuacions de reparació de carrers malmesos i altres zones; s’han aprovat projectes de restauració i promoció de les Torres de Fals i s’està en la negociació d’obtenció del finançament que ho farà possible. A Camps, s’ha conclòs amb èxit el procés de treballs arqueològics i urbanització de la Plaça de la Creu; s’estan millorant zones, equipaments i serveis (com el parc infantil o el desfibril·lador que en breu s’instal·laran) i s’ha abordat la problemàtica amb la convivència. A Fonollosa, ja hi ha un projecte de millora dels paviments del nucli del poble que en breu es durà a terme i d’altres espais i places; les negociacions amb el Departament han portat a fer una bona inversió a la cuina i menjador de l’Escola, i s’està negociant un pla de manteniment per futures actuacions; també s’està treballant conjuntament amb Diputació per dinamitzar la Fàbrica; o l’inici imminent de la depuradora.

Ara és el moment de fer realitat tot allò que hem projectat. I en tenim moltes ganes de fer-ho de manera constructiva, transparent, responsable i sense fer massa soroll. D’aquí a dos anys serà el moment de retre comptes. És el nostre compromís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada