L’ajuntament de Fonollosa s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

L’ajuntament de Fonollosa va aprovar l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum en el Ple ordinari celebrat el 8 de març, manifestant el suport a la celebració d’un referèndum on el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur, ratificant el compromís amb la ciutadania del país i els valors expressats en el manifest d’aquest Pacte.

La moció de suport a la iniciativa -presentada pel grup de Junts-ERC- va ser aprovada per 8 vots a favor (els 5 del govern municipal de Junts-ERC i 3 del PDECat), i 1 abstenció (d’una regidora del PDECat).

Des del grup de Junts-ERC ens felicitem d’aquest compromís (que va en la línia de l’acord plenari de juny de 2013, on l’ajuntament ja es va adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir), però lamentem que d’un temps ençà s’ha perdut la unanimitat en les qüestions nacionals que feia anys havia sigut habitual en el ple municipal (fins i tot quan les passades legislatures el govern estava format per CiU, ERC i PSC). Aquesta manca de suport unànime és més sorprenent, a més, tenint en compte que l’abstenció prové d’una regidora del nou PDECat (partit que s’autodefineix com a independentista), i que el què reclama aquesta iniciativa és la celebració d’un referèndum pactat amb l’estat com a eina inclusiva que permetrà la lliure expressió dels diversos posicionaments de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya. Aquesta mateixa situació ja es va reproduir l’estiu passat, quan una iniciativa del propi grup de CiU (ara PDECat) per col·locar estelades i els rètols de “municipi per la independència” va rebre els 8 suports favorables i 1 abstenció.

Resultat d'imatges de pacte nacional pel referendum


El Pacte Nacional pel Referèndum es va constituir el 23 de desembre de 2016 al Parlament i ha engegat una campanya per aconseguir adhesions polítiques i de la societat civil, tant a Catalunya com a l’Estat espanyol i a l’estranger, per a la celebració d'un referèndum pactat amb l’estat.

El manifest fundacional de la iniciativa, que demana un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, es pot consultar i signar per internet (al web pactepelreferendum.cat i a les xarxes socials de la campanya) i en poques setmanes ha aconseguit milers de signatures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada