Article d'Eloi Hernàndez, JxSí

Un país normal celebra un referèndum per decidir lliurement el seu futur, com Escòcia i el Quebec. A l’Estat espanyol això no és possible, i és per això que la gent hem convertit les eleccions autonòmiques de diumenge en un plebiscit, on decidirem SI o NO a fer una República catalana, és a dir, a la independència. Els que neguen el caràcter excepcional dels comicis (són unes eleccions normals, diuen), són els mateixos que fan intervenir Obama, Cameron, Merkel, els bancs, i algunes empreses en contra de la independència... Són els de les amenaces i la campanya de la por. Ells mateixos es delaten i ens fan adonar de l’immens caràcter d’importància que té el què passi aquest proper diumenge.

Volem la independència per dignitat, per construir un país socialment just, per fer fora la corrupció de les institucions públiques i, sobretot, per poder ajudar a les persones que més ho necessiten. Els joves ens mereixem un futur millor. La independència soluciona tot això? La resposta és un NO. La independència és l’eina que ens ha de permetre gestionar-nos a nosaltres mateixos, però ho haurem de fer bé. Per això, quan siguem un Estat, votarem partits i decidirem quins Governs volem, prioritzant programes i persones.

Per diumenge som molta la gent que ens hem ajuntat en una candidatura, els diputats de la qual tenen única i exclusivament la missió de Declarar la Independència i iniciar la construcció del nou estat a Europa (negociant, acordant i gestionant també el dia a dia). Diumenge ens cal una victòria contundent, amb majoria absoluta de vots i de diputats. Quan acabin les eleccions comptaran SIS i NOS. Les posicions estan molt definides.  No tenim ni ens faran por.
Fa uns mesos ens deien que la independència era impossible perquè anava en contra de la Constitució. Ara ja només s’han dedicat a explicar-nos les desgràcies i calamitats que passaran quan siguem independents. Amb això reconeixen que la independència és possible. De fet, saben que no ho podran aturar. Ho tenim molt a prop, mai ho hem tingut tant, per això diumenge ningú es pot quedar a casa. GUANYAREM!

Eloi Hernàndez i Mosella
Alcalde de Fonollosa
JUNTS PEL SÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada